Gratis verzending vanaf €45 (BE €59) | Levertijd 1-3 werkdagen

Voelen Katten Liefde?

“Voelen katten liefde?” Het is een vraag die veel katteneigenaren zich hebben afgevraagd. Het korte antwoord is ja. Katten voelen liefde van hun menselijke vrienden en metgezellen. Maar ze uiten liefde op hun eigen unieke en subtiele manier. In deze blog, Ik zal uitleggen hoe katten liefde tonen en hoe je je katten kunt vertellen dat je van ze houdt.

Hoe tonen katten liefde?

In tegenstelling tot honden, die erg aanhankelijk zijn en wiens gevoelens meestal erg gemakkelijk te interpreteren zijn, zijn katten meer mysterieuze dieren, maar ze tonen hun liefde wel, alleen op een iets subtielere manier.

1. Spinnen

Het is je vast niet ontgaan dat wanneer u uw katten aait, vooral in de gebieden waar ze het het meest fijn vinden, ze in hun keel beginnen te trillen.

Spinnen is de meest voor de hand liggende en meest voorkomende manier waarop katten liefde en genegenheid uiten. Katten spinnen wanneer ze zich ontspannen en genieten. In sommige gevallen kan spinnen echter ook betekenen dat uw kat pijn heeft. Het is belangrijk om het verschil te onderscheiden en uw kat naar de dierenarts te brengen als u zich zorgen maakt.

2. Als je kat je overal naartoe volgt

Als je kat je overal volgt, betekent dit meestal dat ze van jou en je gezelschap houden, maar ook dat ze geïnteresseerd en nieuwsgierig zijn naar jou en wat je doet.

3. Kopjes geven

Kopjes geven is het gedrag dat wordt geassocieerd met sociale binding voor katten. Zelfs grote katten doen dit met hun familie en vrienden. Katachtigen hebben geurklieren over hun hele lichaam. Wanneer katten hun hoofd over een andere kat wrijven, creëren ze een groepsgeur die duidt op eenheid. Dus als je een koopstoot van je kat krijgt, zegt hij “Ik hou van jou” en je maakt deel uit van zijn familie.

4. Buikje omhoog

De buik is het meest kwetsbare lichaamsdeel van een kat, dus wanneer uw kat zijn buik aan u blootstelt, betekent dit dat uw kat u vertrouwt en zich 100% veilig voelt om u heen.

5. Langzaam de ogen knipperen naar je

In de kattenwereld is het sluiten van de ogen in het bijzijn van een ander het ultieme teken van vertrouwen. Dus als je kat langzaam naar je knippert, geeft dat blijk van genegenheid en vertrouwen. Probeer langzaam terug te knipperen en vertel je kat dat je je bewust bent van zijn aanwezigheid en je voelt je veilig en vormt geen bedreiging.

6. Je likken

Het kan zijn dat u katten je af en toe likken. Gefeliciteerd, u wordt opgeëist door uw kat!

Het likken verspreidt de geur van katten en markeert u als lid van de familie. Het is de manier waarop katten hun genegenheid voor hun favoriete mensen uiten!

7. Liefdesbeten

Liefdesbeten zijn zachte hapjes die de huid niet breken. Sommige kattenkenners geloven dat liefdesbeten voortkomen uit de kitten jaren van een kat, wanneer hun moeders ze likken en knabbelen tijdens het verzorgen. Dus als je kat je liefdesbeten geeft, is dat te zien als een teken van liefde.

8. Kneden

Kneden is de beweging waarbij katten hun voorpoten op en neer duwen, afwisselend links en rechts. Er wordt aangenomen dat kneden een gedrag is dat doet denken aan het kitterschap. Tijdens het voeden kneedt een kitten het gebied rond de speen van zijn moeder om de melkstroom te bevorderen. .

Tijdens de volwassenheid kneden sommige katten wanneer ze zich tevreden en gelukkig voelen.

9. Ik breng je cadeautjes

Katten zijn roedeldieren, vooral vrouwtjes, die normaal gesproken hun jongen leren jagen en eten.

Als u dode prooien in uw huis ziet, raak dan niet in paniek. Katten die u “cadeautjes” brengen, betekent eigenlijk dat u lid bent van de kattenfamilie en dat uw kat zijn vangst met je wilt delen.

10. Staart hoog in de lucht

Als de staart recht omhoog in de lucht steekt duidt dit op geluk en tevredenheid. Een kleine kink aan de punt van een rechtopstaande staart kan een bijzonder gelukkig moment voor uw kat betekenen.

11. Miauwen

Miauwen is een exclusieve taal van katten tot mensen. Er zijn veel verschillende soorten miauwen en elk betekent iets anders. Als je een beetje oplet, kun je erachter komen wat je kat je probeert te vertellen.

Normaal gesproken is een korte en hoge miauw standaard “hallo”. Meerdere miauwen betekenen een opgewonden begroeting “geweldig om je te zien!”.

Hoe vertel je je katten dat je van ze houdt?

Nadat je weet hoe katten genegenheid en liefde uiten, hoe moet je reageren en je furbabies vertellen dat je ook van ze houdt? Behalve dat je in de taal van katten moet reageren, moet je ook quality time met je kat doorbrengen en goed voor ze zorgen.

1. Knipper langzaam naar je kat

Wanneer uw kat langzaam naar u met zijn ogen knijpt, probeer dan langzaam terug te knipperen naar uw kat, zodat u uw viervoeter vertelt dat u zich ook ontspannen en op uw gemak voelt bij hem / haar.

2. Aai je kat

Aai uw kat zachtjes rond zijn favoriete plekken. Voor de meeste katten zijn hoofd, kin, wangen en nek veilige en fijne plekken.

3. Breng tijd door en speel met je kat

Elke dag minstens 10 minuten besteden om met je kat te spelen, is een geweldige tijd om samen te zijn. Spelen helpt je kat niet alleen om fysiek en mentaal fit te blijven, maar ook een geweldige manier om hun jachtinstinct te oefenen. In onze store kunt u leuk en kwalitatief kattenspeelgoed vinden.

4. Verzorg je kat

Katten besteden dagelijks de helft van hun tijd aan het verzorgen van zichzelf door zichzelf te likken; ze zullen zeker een beetje hulp van u op prijs stellen, vooral langharige katten. Je kan natuurlijk likken, maar ik raad aan gewoon een borstel te gebruiken.

5. Geef uw kat goed voer

Katten eten vrijwel alles wat je ze geeft. Om gezondheidsproblemen te voorkomen en fit te blijven, geef ze goed kattenvoer. Geef een mengsel van natvoer en droogvoer en geef niet alleen brokjes. Merken met goed kattenvoer die je kan kopen voor je kat zijn bijvoorbeeld Catz Finefood, Carnilove, Wildcat en Farmina.

6. Geef kattensnoepjes

Katten houden van heerlijk eten. Gebruik af en toe een beloning bij het trainen en spelen met uw kat. Voer kattensnacks niet meer dan 10% van de dagelijkse maaltijd.